Metanabol – 10mg Methandienone

RSD 2.000,00

Dostupnost: Na lageru
Kategorija:

Metanabol (Methandienone) je oralni steroid izveden iz testesterona.

Metanabol (Methandienone) je omiljen kod sportista a u svrhu poboljšanja telesne građe performansi.

Metanabol (Methandienone) se lako aromatizuje u organizmu u estradiol (estrogen). Povišeni nivoi estrogena mogu pouzrokovati neželjene efekte kao što je povećano zadržavanje vode, dobitak na telesnoj masi kao i ginekomastija.

Boldabolic (Boldenone Undecylenate) se smatra blagim estrogenim steroidom koji ima estrogene nuspojave koje obično nisu izražene osim ako se ovaj medikament ne uzima u dozama iznad 200-400mg nedeljno. Antiestrogen može biti neophodan kako bi zaštitio pojavu estrogenih nuspojava. Alternativno se može koristiti inhibitor aromataze koji delotvornije kontroliše estrogen, sprečavanjem njegove sinteze.

Iako je klasifikovan kao anabolički steroid, androgene nuspojave su još uvek uobičajene kod ove supstance, naročito kod većih doza. Uključuje pojavu masne kože, akni i rast malja po licu i telu.

Anaboličko-androgeni steroidi mogu takođe pogoršati gubitak kose muškog tipa.

Žene se takođe upozoravaju na potencijalne efekte virilizacije koje prouzrokuju anaboličko-androgeni steroidi. Ovo može da uključi i produbljivanje glasa, promene teksture kože, rasta malja po licu i uvećanje klitorisa.

Androbolic (Oxymentholone) je c17-alfa alkilovano jedinjenje. C17-alfa alkilovani, anaboličko-androgeni steroidi mogu biti hepatotoksični. Produženo ili veće izlaganje medikamentu može dovesti do oštećenja jetre. U retkim slučajevima, može doći do nastanka disfunkcije opasne po život. Savetuje se periodična poseta lekaru u toku svakog ciklusa kako bi mogao nadgledati funkciju jetre i sveokupno zdravlje. Unos c17-alfa alkilovanih steroida ograničava se obično na 6 do 8 nedelja kako bi se izbeglo eskalirajuće naprezanje jetre.

Preporučuje se upotreba suplemenata za detoksikaciju jetre u periodu uzimanja bilo koje vrste hepatotoksičnih, anaboličko-androgenih steroida.

Relativna hepatotoksičnost se povećava kako se doze pojačavaju tako da bi disnfukcija jetre trebala da bude zabrinjavajuća.

Anaboličko-androgeni steroidi mogu imati štetne efekte na serumski holesterol. Ovo uključuje i mogućnost smanjenja vrednosti holesterola HDL (dobrog) i povećanje vrednosti holesterola LDL (lošeg), a što može da prebaci HDL (lipoprotein visoke gustine) u ravnotežu LDL (lipoprotein niske gustine) u smeru koji favorizuje arterosklerozu sa velikim rizikom.

Relativni uticaj anaboličko-androgenog steroida na serumske lipide zavisi od doze, načina primene (oralna ili ubrizgavajuća), vrste steroida (aromatizovani ili nearomatizovani) kao i nivoa otpornosti na metabolizam jetre.

Anaboličko-androgeni steroidi mogu negativno uticati na krvni pritisak i trigliceride, smanjiti opuštanje endotela i podršku hipotrofiji leve komore, a što znatno povećava rizik od kardiovaskularnog oboljenja i infarkta miokarda.

Kako bi se smanjilo naprezanje kardiovaskularnog sastava, savetuje se održavanje aktivnih kardiovaskularnih vežbi i smanjenje unosa zasićenih masti, holesterola i jednostavnih ugljen hidrata sve vreme aktivne primene steroida. Preporučuje se dopunjavanje sa ribljim uljima i formulom prirodnog holesterola (antioksidanta).

Očekuje se da svi anaboličko-androgeni steroidi vrše supresiju endogene proizvodnje testosterona. Testosteron je primarni muški androgen i pruža snažne negativne povratne informacije o endogenoj proizvodnji testosterona.

Takođe, medikamenti na bazi testosterona imaju jake efekte na regulaciju hipotalamusa prirodnih steroidnih hormona. Bez posredovanja testosteronsko-stimulišućih supstanci, nivo testosterona bi se vratio na normalni u roku od 1 do 4 meseca nakon prestanka upotrebe medikamenta.

Imajte na umu da se produženi hipogonadotropni hipogonadizam može razviti kao posledica zloupotrebe steroida što zahteva medicinsku intervenciju.

Često se koristi u dozi od 10-30mg dnevno i uzima se dve do tri doze u toku dana.

Pozitivni efekti ovog medikamenta postaju očigledni kada se koristi u dužim ciklusima, obično traje 6-8 nedelja.

Metanabol (Methandienone) je veoma univerzalan medikament i može se kombinovati sa jednim brojem preparata zavisno od željenih rezultata.

Za maksimalnu primenu, Metanabol (Methandienone) treba uzimati na prazan stomak.

Metanabol (Methandienone) retko koriste žene u kliničkoj medicini.

Metanabol (Methandienone) se ne preporučuje ženama u svrhu poboljšanja performansi zbog njegove jake androgene prirode i tedencije da proizvede snažne neželjene efekte.

 

There are no reviews yet.

Be the first to review “Metanabol – 10mg Methandienone”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *