Tamoxibol – 10mg Tamoxifen Citrate

RSD 2.800,00

Dostupnost: Na lageru

Tamoxibol (Tamofixen Citrate) je nesteroidni, antiestrogeni medikament koji se u velikoj meri koristi u kliničkoj medicini. To je specifično Selektivni Modulator Estrogenog Receptora (SERM) iz porodice trifeniletilena i sadrži agonistička i antagonistička svojstva estrogena.

Tamoxibol (Tamofixen Citrate) je snažan antiestrogen u tkivu dojke i kao rezultat se često koristi u lečenju karcinoma dojke koji reaguje na hormone kod žena.

Bodibilderi i sportsiti ga uglavnom koriste da ublaže neželjene efekte izazvane povećanim estrogenima nakon upotrebe određenih anaboličko-androgenih sterioda.

Pošto anaboličko-androgeni steroidi imaju tendenciju da potiskuju endogenu proizvodnju testosterona, Tamoxibol (Tamoxifen Citrate) može pomoći u uspostavljanju ravnoteže u nivou hormona. Najčešće se koristi kao deo sveobuhvatnog programa oporavka nakon ciklusa.

Uobičajeni neželjeni efekti koji su povezani sa primenom Tamoxibol (Tamoxifen Citrate) uključuju valunge, vaginalno krvarenje, vaginalni sekret, vaginalni svrab, nervoza želuca, glavobolja, nesvestica, edem i gubitak kose.

Druge navedene neželjene reakcije uključuju osip na koži, smanjen broj trombocita ili belih krvnih zrnaca, poremećaji vida, miom materice, endometrioza i druge promene endometrijuma, duboka venska tromboza i plućna embolija, promene nivoa enzima jetre i povećani nivoi triglicerida.

Zabeležena je povećana učestalost karcinoma endometrijuma i sarkoma materice u vezi sa Tamoxibol (Tamoxifen Citrate).

Tamoxibpol (Tamoxifen citrat) može prouzrokovati urođene mane i ne sme se uzimati tokom trudnoće.

Da bi se ublažili estrogeni efekti upotrebe anaboličko-androgenih steroida, obično se primenjuje dnevna doza od 10-30mg (1-3 tablete) dok se uzimaju bilo kakvi jaki steroidi ili kao deo sveokupnog programa oporavka hormona nakon ciklusa.

Važno je napomenuti da upotreba antiestrogena može neznatno smanjiti dobijenu masu postignut tokom steroidnog ciklusa, jer mnogi androgeno-anabolički steroidi pokazuju najjače anaboličke efekte kada ih prati dovoljan nivo estrogena.

There are no reviews yet.

Be the first to review “Tamoxibol – 10mg Tamoxifen Citrate”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *