Pt-141

Osobe koje vole workouts i suplemente su verovatno upoznati sa peptidima za sada. U potrazi za suplementima koji imaju većinu prednosti, ali koji ne prouzrokuju mnoge nuspojave, na tržišti su se pojavili kao jedno od rešenja. Ove suspstance se sastoje od aminokiselina i prilično su slični proteinima iako prouzroukuju nekolicinu nuspojava nego suplementi na bazi proteina. Druga važna prednost ovog sintetičkog suplementa jeste činjenica da oni pružaju čitav niz izbora. Peptide ne koriste samo sportisti već ih koriste i osobe koje se uopšte ne bave sportom. Peptidi imaju mnoge prednosti osim poboljšanja performansi i poboljšanja oblika tela. Mogu eleminisati bore, poboljšati kvalitet kože, pojačati imuni sistem, regulisati navike spavanja i krvni pritisak, i uopšteno ima pozitivan uticaj na sve aspekte života. Jedan od popularnih peptida jeste Pt-141 koji se uglavnom koristi za tretiranje seksualne disfunkcije. Sada ćemo videti zašto je ovaj peptid tako popularan.

Šta je pt-141?

Pt-141 je vrsta peptida poznat pod nazivom Bremelanotide. Dobija se od Melanotana 2 koji je sintetička supstanca koja se koristi za tamnjenje kože kao i tretiranje seksualne disfunkcije. U početnim fazama testiranja Melanotana 2, erekcija kod muškaraca se pokazala kao nuspojava ove supstance. Kako se ovaj simptom pokazao kod većine testiranih uzoraka, utvrđeno je seksualno uzbuđenje kao jedano od čestih dejstava ovog leka, a ne kao izuzetak ili nuspojava. Erekcije je prouzokovao Melanotan 2 koji je uticao na nervni sistem, izazivajući uzbuđenje u mozgu. Bremelanotide pt-141 je prvobitno bio namenjen aktiviranju procesa tamnjenja. Kada su se utvrdile njegove mogućnosti da se poboljša nivo libida kod žena i erekcija kod muškaraca, poboljšanje seksualnog uzbuđenja je postalo glavni razlog upotrebe. Ovaj suplement je neselektivni agonist koji aktivira ćelijske receptore. Ipak, ne pripada PDE5 inhibitorima poput vijagre, Levitra, Stendra ili Cialisa. Ovo znači da pt-141 ne cilja vascularni sistem kao PDE5 inhibitori nego naš nervni sistem. Podstiče neurone i hipotalamus da bi se osetilo seksualno uzbuđenje a što prouzrokuje telesno manifestovanje.

Sasvim je zanimvljivo da nakon završenog početnog testiranja pacova, Mek Hadli, biohemičar i prizanti naučnik, je testirao Melanotan2, prethodnik pt-141. Dobrovoljno se prijavio da bude zamorče i testirao je supstancu na sebi. Koristio je duplu dozu prvobitne verzije ove supstance. Ovo dovodi do nuspojava kao što su mučnina i povraćanje. Ipak, izazvalo je i erekciju koja je trajalo otprilike 8 sati. Mek Hadli je objasnio da se erekcija nije mogla obuzdati na bilo koji način. Setio se da je govorio svojoj supruzi da će biti bogati nakon otkrića velike moći ovog peptida. Nakon početnih eksperimenata, razvile su se različite verzije. Kliničko ispitivanje Melanotana 2 je zaustavljeno zbog nuspojava koje je prouzrokovao. Ipak, Bremelanotide PT 141 je ostao u upotrebi sa potpuno sličnim dejstvima na naš mozak.

Doziranje pt-141

Ovaj peptid dolazi u različitim oblicima: tablete, injekcije, nazalni sprej i krema. Ipak, samo se injekcije smataraju delotvornim. Prema tome, ako se odlučite da probate ovu supstancu, možete dati ovaj lek tako što ćete ga ubrizgati u donji stomak ili u butinu. Kada je u pitanju doziranje ove supstance, imajte na umu da različiti organizmi će zahtevati različite količine. Uopšteno, doza od 2mg je dovoljna i za muškarce i za žene. Ipak, kako ovu supstancu Agencija za hranu i lekove ne kontroliše strogo, uvek pročitajte uputstvo pre nego ga počnete koristiti. Pošto postoje različite verzije ovog peptida, neke verzije mogu biti moćnije i mogu prouzrokovati nuspojave ako se uzimaju u većim količinama. Kada je u pitanju vreme uzimanja, trebalo bi da ubrizgate pt-141 otprilike 1 sat pre polnog odnosa. Ako ga koristite po prvi put, predlaže se da testirate reakciju vašeg organizma na ovaj lek. Umesto da uzmete 2 mg odmah, možete uzeti 1 mg, sačekati 20-30 minuta, i onda uzeti još 1 mg ako se osećate dobro. Takođe, imajte na umu da će neke osobe primetiti rezultate ovog peptida nakon nekoliko minuta, a nekim osobama će trebati nekoliko sati kako bi videli dejstva istog. Nakom uzimanja doze, trebalo bi se suzdžati od uzimanja ovog leka u narednih 72 sata zato što je to period koliko se ova supstanca zadržava u našem organizmu. Ako ste zabrinuti i imate nekih sumnji, najbolja opcija je da porazgovarate sa vašim lekarom. On će vam odrediti najbolju dozu i ciklus u vašem slučaju.

Nuspojave Pt-141

Nuspojave pt-141 su obično kratkoročne. Ukoliko se suočite sa nekom nuspojavom, prestanite da ga koristite odmah i pitajte vašeg lekara za zamensku terapiju. Neke od nuspojava jesu digestivni problemi, mučnina i povraćanje. Takođe, možete imati glavobolje, kratak dah, respiratorne infekcije i bolove oko mesta gde se ubrizgava.

Rezime

Peptidi su otvorili sasvim novi svet prilagođenih suplemenata koji mogu poboljšati različite sfere našeg svakodnevnog života. Neki od popularnih peptida se prave za svrhe poboljšanja polnog života, sprečavanje seksualne disfunkcije i povećanje libida. Pt-141 je veoma delotvorno jedinjenje koje nam pomaže da prevaziđemo seksualnu disfunkciju na neurološkom nivou. Iskustvo pacijenata sa ovim lekom je sasvim pozitivno. Ipak, važno je porazgovarati sa lekarom pre nego što se odlučite da koristite ovu supstancu i da se prilagodi doza vašim potrebama.

Najprodavaniji Proizvodi

Prohormoni

28. December 2020.
Prethodni post

Testosteron

11. January 2021.
Sledeći Post

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *